25. 05. 2012.

Proljetni omlet "Bratac Jaglenac"



Sastojci:

-4 jaja
-4 pune šake svježih jaglaca s lišćem
-1 dcl jakog i aromatičnog crnog piva
-1 jušna žlica heljdinog brašna
-1 jušna masla (ghee)
-10 dag poluzrelog blagog sira s bijelim plijesnima (Brie, Camembert, Caprilo)
-sol, bijeli papar




Umutite i dobro izradite smjesu od jaglaca, jaja, piva i heljdinog brašna. Posolite ju i stavite mirovati pola sata pa je ponovno dobro izmiješajte.




Smjesu izlijte na zagrijani ghee u keramičku tavu ili neku drugu posudu neprijanjajuće površine. Pazite da maslo nije prevruće jer će smjesa zbog piva špricati. Kad se smjesa počne zgrušavati dodajte još šaku jaglaca i tanko narezani sir pa popaprite.




Omlet preklopite na pola i lagano ga pecite još koju minutu dok ne vidite da curi otopljeni sir. Odmah servirajre vruće uz hladno crno pivo.






Nema komentara:

Objavi komentar