Sastojci:
-4 medaljona telećih brizli, oko 20 dag svaki
-12 dag vrhova divljih šparoga
-4 dag mladih izdanaka motara
-1 jaje
-svježe mljeveni bijeli papar
-sol
-2 jušne žlice maslinovog ulja
Sastojci za paniranje:
-glatko brašno
-jaja
-krušne mrvice
Brizle prerežemo pljoštimice, ali ne do kraja, kako bi ih mogli preklopiti i time zatvoriti nadjev.
Površinu premažemo umućenim jajem kako bi se preklopljena brizla jače slijepila i bolje zarobila nadjev.
Vrhove šparoga i mlade izdanke motara prevrtimo desetak sekundi na vrućem maslinovom ulju tek da se opuste. Položimo ih na razrezane odreske brizle, posolimo, popaprimo svježe mljevenim bijelim paprom i preklopimo.
Pržimo ih u dubokom, ne prevrućem ulju, 5 - 6 minuta sa svake strane. Odložimo ih na upijajući papir kako bi ostranili višak masnoće.
Poslužimo ih uz neki maštoviti prilog od riže ili krumpira, a ovaj put ja sam se odlučio na rižoto od motara.
ja sam iz jeo pecene na zaru,odlicne su )))
OdgovoriIzbriši