09. 04. 2016.

Pohane teleće brizle nadjevene proljećem




Sastojci:

-4 medaljona telećih brizli, oko 20 dag svaki 
-12 dag vrhova divljih šparoga 
-4 dag mladih izdanaka motara 
-1 jaje 
-svježe mljeveni bijeli papar 
-sol 
-2 jušne žlice maslinovog ulja 

Sastojci za paniranje: 

-glatko brašno 
-jaja 
-krušne mrvice


  Teleće brizle isperemo u hladnoj vodi kako bi odstranili eventualno zaostalu krv, a potom je 3-4 minute blanširamo u vreloj vodi. Nakon blanširanja skinemo žilice i kožicu kojom je omotana. Ova tanka pokožica koja inače ne smeta kod jela, uzrokovala bi kvrčenje brizle pri pohanju.


 Brizle prerežemo pljoštimice, ali ne do kraja, kako bi ih mogli preklopiti i time zatvoriti nadjev. Površinu premažemo umućenim jajem kako bi se preklopljena brizla jače slijepila i bolje zarobila nadjev. Vrhove šparoga i mlade izdanke motara prevrtimo desetak sekundi na vrućem maslinovom ulju tek da se opuste. Položimo ih na razrezane odreske brizle, posolimo, popaprimo svježe mljevenim bijelim paprom i preklopimo.


  Brizle paniramo u brašno, jaja i krušne mrvice.


 Pržimo ih u dubokom, ne prevrućem ulju, 5 - 6 minuta sa svake strane. Odložimo ih na upijajući papir kako bi ostranili višak masnoće.


Poslužimo ih uz neki maštoviti prilog od riže ili krumpira, a ovaj put ja sam se odlučio na rižoto od motara.



1 komentar: