Sastojci:
-30 dag kuhanog ječma
-10 dag svježe ubranih jaglaca s lišćem
-10 dag mladog graška
-10 dag kosane ljutike
-2 stapke mladog češnjaka
-0,6 l povrtnog temeljca
-2 žlice robusnijeg maslinovog ulja
-2 dag maslaca
-2 žlice punomasnog slatkog vrhnja
-mažuran
-ribani Pecorino Romano
-svježe mljeveni bijeli papar
-sol
Ječam (orzo) skuhajte na povrtnom temeljcu tako da vam ostane nešto sluzave tekućine. Ostavite sa strane nekoliko žlica tog temeljca od kuhanja ječma. Na maslinovo ulje i maslac dodajte sitno kosanu ljutiku i grašak. Odmah posolite i pržite dok se ljutika ne raspadne. Dodajte ječam i sitno narezani mladi češnjak pa sve pržite još nekoliko minuta.
Dodajte slatko vrhnje, mažuran i temeljac s ječmenom sluzi. Pirjajte još 2-3 minute da se sve dobro prožme i postane ljepljivo. Popaprite i dodajte jaglace. Brzo i odlučno ih umiješajte i odmah ugasite vatru.
Pospite ribanim Pecorino Romano i odmah servirajte kao toplo predjelo.
Odličan recept sa orzom :)
OdgovoriIzbrišiHvala Dubravka.
Izbriši