28. 07. 2010.

Hokkaido razljevača



Varijacija na temu starog bosanskog specijaliteta razljevače
Amri O. koja me ovo naučila

Sastojci:

40 dag naribane Hokkaido tikve
25 dag kozje skute ili svježeg, ocijeđenog sira
2 dcl kiselog vrhnja
2 jaja
svježe mljeveni papar, sol
2 dcl oštrog brašna
1,5 dcl kukuruznog brašna
3 dcl mlijeka
1 dcl gazirane mineralne vode


60 dag naribane Hokkaido tikve posolimo, ostavimo stajati oko pola sata te ocijedimo da ostane 40 dag. Sve sastojke izmiješamo mikserom, dok ne dobijemo smjesu duplo gušću nego za palačinke. U ovu smjesu umiješamo ocijeđenu tikvu.

Klasični lim od pećnice (niski) obložimo smočenim papirom za pečenje, nauljimo ga i vratimo u pećnicu pa sve ugrijemo na 220 C. U vrući lim izlijemo smjesu u debljini od cca 2-2,5 cm, pazeći da je ravnomjerno raspoređena. Pečemo oko 30 min (ovisno o pećnici) dok razljevača nije na vrhu rumena i hrskava. Serviramo je vruću, uz jogurt s češnjakom. Navedena količina dostatna je za 1/2 lima.

Nema komentara:

Objavi komentar