25. 07. 2010.

Teleće brizle Venera



Teleće brizle poparite vrelom vodom, odstranite kožice i zaostalu krv, posolite, popaprite uvaljajte u slanutkovo brašno, pa ih kratko pržite na maslacu. Na sredini postupka dodajte malo maslinovog ulja, nekog vrhunskog, jačeg bijelog vina (savjetujem Simčičev Sivi Pinot) i krupno narezane vrganje. Pirjajte još desetak minuta i ostavite na toplom.


Crnu Venerinu rižu koju ste par sati ranije namakali u mlakoj vodi skuhajte 15-16 min u vrućem povrtnom temeljcu kojem ste dodali malo bijelog vina (isto koje ste dodali brizlama) i maslinovog ulja, procijedite, pa ju još par minuta propirjajte na vrućem maslacu. Vrganje i umak servirajte u sredini tanjura, a od brizli i riže uokolo načinite vijenac.



Nema komentara:

Objavi komentar