25. 07. 2010.

Marinirane sipe na moj način



Sastojci:

-1 kg očišćenih sipa
-2 dcl aceta balsamica
-3 dcl kvalitetnog suhog bijelog vina
-2 jušne žlice pesta od motara
-1 dcl ribljeg temeljca
-1 veći ljubičasti luk
-3 čena češnjaka



Srednje velike sipe, oko 25-30 dag, očistite i crnilo sačuvajte. Krakove i tijela dobro ispranih sipa (najbolje u moru) potopite u na pola razrjeđeni aceto balsamico i bijelo vino na 2-3 sata. Ocijedite, dobro popaprite i premažite maslinovim uljem, ostavite stajati pola sata.

Za to vrijeme, na maslinovom ulju užutite luk, podlijte ga s malo ribljeg temeljca u kojem ste razmutili sipino crnilo, dodajte češnjak i obilato pesta od motara. Sipe ispecite na roštilju često ih premazujući maslinovim uljem i acetom. Kada su gotove, narežite ih i izmiješajte s pripremljenim gustim umakom.



Ukalupite, i ohladite da se umak do kraja skrutne. Poslužite hladno uz kiseli motar.




Nema komentara:

Objavi komentar