29. 05. 2012.

Zeleni rezanci i fuži s pestom od motara



-25 dag semolina brašna
-25 dag kamutovog brašna
-10 dag pesta od motara
-1 jaje
-2 dcl temeljca od otpada šparoga ili povrtnog
-0,5 dcl maslinovog ulja
-sol, bijeli papar




Brašna izmiješamo, dodamo im jaje, pesto od motara, ulje, bijeli papar i vreli temeljac. Tijesto započnemo raditi u mikseru s rotirajućim dnom, a dovršimo rukama. Zamotamo ga u prijanjajuću foliju i ostavimo par sati u hladnjaku da se odmori. Kratke i uske rezance idealne za juhe i ljetne salate izradimo strojno, a za fuže tijesto razvučemo po pobrašnjenoj radnoj plohi, izrežemo na kvadrate 4x4 cm i na pletaćoj igli formirmamo fuže.




I rezance i fuže kuhamo u puno posoljene vode (1 l na 10 dag tjestenine)  2 - 3 min nakon što isplivaju.






1 komentar:

  1. Huh! Ovo divno izgleda! Vidim da ću morati i ja početi brati motar! <3

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši