Sastojci:
-25 dag crne Venerine riže
-30 dag mladog boba
-5 dag kosane ljutike
-7 dcl povrtnog temeljca za kuhanje riže
-1 dcl suhog bijelog vina (preporučam Cebalov Grk)
-1 jušna žlica kapara iz ulja
-0,6 dcl pikantnijeg maslinovog ulja
-krupno naribani Pecorino Romano po ukusu
-bijeli papar
-sol
Prethodno namočenu Venerinu rižu kuhamo 20 minuta u povrtnom temeljcu i ocijedimo višak tekućine. Mladi bob skuhamo u neslanoj vodi, odmah ga ohladimo u vodenoj kupelji s ledom i odstranimo mu opnu.
Na maslinovom ulju zastaklimo kosanu ljutiku i dodamo kapare.
Čim kapare zamirišu dodamo ocijeđenu rižu i uz stalno miješanje pržimo je 3-4 minute.
Na rižu istovremeno dodamo bob i vino. Uz neprestano miješanje sotiramo 2-3 minute koliko je potrebno da se vino upije.
Nema komentara:
Objavi komentar