Sastojci:
-1,25 kg pačjih bataka s zabatcima
-35 dag kuhanog suhog dimljenog goveđeg jezika
-15 dag ljutike
-1,5 dcl svježe iscijeđenog soka naranče
-1 dcl Marsale Rubino
-odgorčene trake kore dvije naranče
-3 jaja
-3 kavske žličice Herbes de Provance
-3 kavske žlićice chilija Guajillo
-1 cijela nešpricana naranča
-heljdino brašno
-zeleni papar iz salamure
-sol
Pačjim batcima i zabatcima izvadimo kosti i odstranimo hrskavicu.
Suhi dimljeni goveđi jezik namočimo preko noći u hladnoj vodi, skuhamo ga i ogulimo.
Meso pačjih nogu narežemo na manje komade koje potopimo u marinadu od soka naranče i Marsale. Dodamo odgorčene trake narančine kore i sve odložimo u hladnjak preko noći.
Meso ocijedimo od viška marinade i zajedno s kuhanim jezikom, ljutikom i korom naranče sameljemo na otvor od 3 mm. Ostatak marinade odložimo na stranu.
U mljevenu smjesu dodamo jaja, Herbes de Provance, zgnječeni zeleni papar, chili i sol. Smjesu dobro izmijesimo rukama i odložimo je u hladnjak da se dobro ohladi.
Dlanovima formiramo male polpete težine 8-10 dag. Polpete uvaljamo u heljdino brašno i položimo ih u lim za pečenje kojeg smo obložili pek papirom. Između polpeta umetnemo kriške naranče.
Polpete stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 C kroz 15 minuta. Premažemo ih preostalom marinadom i pečemo na 180 C još 35 minuta.
Odmah ih serviramo vruće uz bob s Venerinom rižom posutom krupno ribanim Pecorinom Romano.
Nema komentara:
Objavi komentar