22. 01. 2013.

Amaranthovi tortelloni s klicama




-20 dag amarantha
-20 dag prosenog brašna
-20 dag grano duro brašna
-2 dcl povrtnog temeljca
-2 jaja
-1 dcl bučinog ulja
-bijeli papar




Amaranth preko noći namočimo u hladnoj vodi. Isperemo i ocijedimo ga. Pristavimo ga kuhati u vrelu posoljenu vodu u omjeru 3 puta više vode od amarantha. Kuhamo ga na najtišoj vatri, često miješajući zbog njegove sklonosti zagorijevanju. Amaranth kuhamo dok se potpuno ne raspadne u kašu. Ako je bio dobro namočen, to je oko 35 min.

Amaranthovu kašu skinemo s vatre i štapnim mikserom potpuno homogeniziramo u ljepljivu masu kojoj pod mikserom postepeno dolijevamo bučino ulje. Ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.





U amaranthovu smjesu dodamo proseno brašno, grano duro brašno, jaja i bijeli papar. U mikseru s rotirajućim dnom započnemo strojno mijesiti tijesto. Po potrebi smjesu omekšamo toplim povrtnim temeljcem ili očvrsnemo dodavanjem prosenog brašna. Nakon desetak min strojnog obrađivanja tijesta isto će se samo prestati lijepiti i početi odvajati od stijenki posude. Na radnoj plohi tijesto dovršimo mijeseći ga rukama. Zamotamo ga u prijanjajuću foliju i ostavimo u frižideru oko 45 min da se odmori.





Tijesto valjkom stanjimo na debljinu prikladnu da isto možemo propuštati kroz mašinicu za tijesto. Propustimo ga kroz najtanji otvor 8-10 puta dok pod rukama ne osjetimo da je postalo svilenkasto. Izvaljamo ga na 2 mm debljine i kalupom vadimo okrugle oblike promjera 6 cm.



Nadjev:

-10 dag klica kresa
-12,5 dag Presidentovog sira Brie
-2 pune jušne žlice Mascarponea


 Sve sastojke štapnim mikserom pretvorimo u gustu homogenu pastu kojom nadjevamo krugove tijesta. Svaki prekrijemo jednakim takvim krugom a rubove utisnemo vilicom.





Raviole kuhamo u velikoj količini osoljene vode, 4 minute nakon što isplivaju. Gotove raviole prelijemo pestom od motara, a ako ga nemate i gotovi Barillin Genovese će biti dobar.








Nema komentara:

Objavi komentar