Sastojci:
-4 dcl kuskusa
-20 dag Beluga crne leće
-2 lančića, cca 8-10 dag suhe bamije
-10 dag sitno kosane ljutike
-10 dag na male kockice narezanog miješanog korjenja mrkve i pastrnjaka
-1,5 l povrtnog temeljca za kuhanje leće i bamije i pripravu kuskusa
-3 žličice curry praha
-2,5 dcl zobenog vrhnja
-1,5 dcl zobenog mlijeka
-maslinovo ulje
-sol, papar, timijan
Odvojeno, u povrtnom temljcu skuhamo leću i bamiju, ocijedimo ih i odložimo sa strane. Kuskus namočimo u vrelom povrtnom temeljcu, razrahlimo ga vilicom i također odložimo. Na maslinovom ulju pržimo kockice mrkve i pastrnjaka dok ne omekšaju.
Dodamo kosanu ljutiku i pržimo dok ne postakli. Dodamo prethodno skuhanu leću i bamiju, pospemo listićima svježeg timijana, posolimo, pa sve lagano pržimo još 6-7 min. U zagrijanom zobenom vrhnju kojega razrijedimo zobenim mlijekom razmutimo curry prah i nastali umak zajedno s namočenim kuskusom dodamo leći i bamiji.
Uz stalno miješanje pirjamo dok se smjesa ne ujednači i popije svo vrhnje s curryjem. Smjesu popaprimo i ukalupimo. Poslužimo toplo uz dodatni umak i preostale bamije.
Mrkvu, pastrnjak i ljutiku popržimo na maslinovom ulju |
Dodamo leću i bamiju, |
kuskus i curry umak |
Pirjamo da se smjesa ujednači, a kuskus upije svu tekućinu |
Ukalupimo i serviramo toplo uz dodatni umak i bamije |
Nema komentara:
Objavi komentar