Sastojci:
-35 dag kamuta
-35 dag oraha
-25 dag meda
-15 dag grožđica
-5 dag arancina
Kamut namočimo preko noći, najmanje 12 sati. Kuhamo ga oko 2 sata, po mogućnosti u mekoj vodi. Kuha se dok se zrna ne počnu raspadati. Ocijedimo vodu, a kamut čim se ispari prostremo po krpi da se dobro osuši. Ovo traje oko sat vremena.
Kamut treba biti malo raskuhan |
Sve sastojke izmiksamo |
Kamutovo koljivo rashladite u hladnjaku i poslužite samo ili uz šlag. Slavsko žito ili koljivo je slastica svojstvena Srbima, a s njim će vas počastiti za krsnu slavu. Kuhanje pšenice je crkveni simbol koji nalikuje biljnim žrtvama iz Starog zavjeta. Smatra se da ono predstavlja ilustriranu vezu ovozemaljskog i zagrobnog života.
Rashladimo i serviramo |
Nema komentara:
Objavi komentar