Sastojci:
-5 kg očišćenih trešanja
-35 dag arancina
-5 dcl prošeka
-35 dag crne 72% čokolade
-75 dag muscovado šećera
-5 čajnih žličica cimeta
-2 čajne žličice mljevenog kardamoma
Arancine preko noči natopite u prošeku. Pola količine s prošekom izmiksajte u pastu, a ostatak narežite na sitne komadiće. Zagrijte ih na 90 C i ostavite da potpuno omekšaju.
Trešnje izmiješajte sa šećerom i ostavite ih nekoliko sati da puste sok. Sok kuhanjem reducirajte na 50%, vratite ga trešnjama i sve kuhajte dvadesetak minuta. Pola smjese izmiksajte u homogeni pekmez kojemu dodajte pastu od arancina izmiksanih s prošekom i natopljene komadiće. Sve dobro izmiješajte s drugom nemiksanom polovicom smjese.
Preostali prošek zagrijavajte, ako je potrebno dodajte ga još do 3,5 dcl. U toplom prošeku otopite čokoladu i dobiveni gusti "ganache" polako umiješajte u vrući džem.
Džem napunite u bočice i sterilizirajte u vodenoj kupelji.
Ajme! Trešnje, arancini, čokolada i prošek! Mislim da bolje od ovoga ne može.
OdgovoriIzbrišiHvala Coffee.
OdgovoriIzbrišiSmišljam sad jednu kombinaciju s kavom pa ćemo vidjeti jel može ili ne. :)