Sastojci:
-1,25 dag mesa janjećih koljenica (ako ga ne možete nabaviti odkostite plećku)
-30 dag bamije
-10 dag ljutike
-4 čena češnjaka
-vezica mažurana, timijana, estragona i čubra
-korjenasto povrće za temeljac
-maslinovo ulje
-bočica, 320 ml, Bamija chutneya s coulisom od mliječnog kukuruza
Zamolite mesara da vam odreže janjeće potkoljenice i podlaktice. Za 4 osobe trebati će vam; ako su janjci mali, teški oko desetak kg 12 kom ili 8 kom od većih koji imaju oko petnaestak kg.
potkoljenice
podlaktice
Bez milosti, satarom od kostiju napravite ovo. |
Nasječene kosti stavite kuhati s korjenastim povrćem, grančicom timijana, mažurana, čubra i estragona. Kuhajte polako, obavezno u neslanoj vodi oko 3-4 sata. Dobiveni temeljac procijedite kroz najgušće cjedilo ili kroz gazu kako ne bi prošla koja krhotina kostiju. Ohladite ga i oberite masnoću.
Vinska marinada |
Uljna marinada |
Meso marinirajte prvo u bijelom vinu, a ja vam preporučam Simčičev sivi pinot. Meso ne mora biti prekriveno, nego ga često miješajte i gnječite rukom. Marinirajte ga oko 3 sata. Ocijedite ga i premjestite u drugu marinadu od maslinovog ulja kojem dodajte mažuran, estragon i čubar. U uljnoj marinadi meso ostavite u hladnjaku preko noći.
Izvadite meso iz ulja i položite ga na prethodno jako namočeni pek papir.
Obložite ga bamijom, narezanom ljutikom, cijelim pridrobljenim čenovima češnjaka i začinskim biljem iz marinade.
Zamotajte ga i čvrsto vežite oba kraja papira. Pecite ga 2,30 sati na 130 C.
Poslužite odmah, vruće.
opako dobro izgleda
OdgovoriIzbrišiHvala.
Izbrišija bih to jela anak direkt iz papira.
OdgovoriIzbrišiJeka