Sastojci:
-50 dag muscovado šećera
-30 dag 72% čokolade s mrvicama kakaovca
-3,5 dcl Amaretto Disaronno
-4 mahune Burbon vanilije
Od 6 kg oskoruša iscijediti će se oko 5 dcl bistrog smeđeg soka. Ocijedite ga i u njemu na najtišoj vatri zakuhajte srž mahuna Burbon vanilije. Kadste oskorušama oduzeli sok temperaturu povećajte na 180 C i zadržite ju 10 minuta nakon čega pećnicu ugasite a oskoruše ostavite da se polako ohlade na sobnu temperaturu. Propasirajte ih na ručnu pasirku, na najmanje rupice kako bi dobili nježni, vrlo gusti, homogeni pire.
U soku od oskoruša u kojem smo zakuhali srž vanilije rastopite čokoladu s mrvicama prženog kakaovca i vrući "ganache" prelijte preko pirea od oskoruša.
Snažno miješajte i polako dolijevajte Amaretto Disaronno. Smjesu još jednom prođite mikserom na najvećoj snazi sve dok nije posve ujednačena. Punite u sterilne staklenke i sve zajedno sterilizirajte u vodenoj kupelji.
Ne znam koji bih od ova zadnja tri pekmeza prije poželjela! Ako bih baš morala birati, onda bi to bio ovaj s oskorušama i Amarettom.
OdgovoriIzbrišiPrekrasno!
Hvala coffee. Slažem se s tvojim odabirom na slijepo. :)
OdgovoriIzbrišiima li ovakve čokolade za kupiti negdje u HR? Ovo mi se dopada...:9
OdgovoriIzbriši