Skuhane janjeće tripice narežite i stavite na ugrijano maslinovo ulje. Kratko ih popržite i polako ih podlijevajte suhim bijelim vinom. Ne smiju plivati, neka se na pola prže, na pola pirjaju oko 15-tak min.
Izvadite ih šupljom žlicom, a na preostalom umaku povenite narezane vrtne šparoge. Šparoga neka bude cca 10 % težine kuhanih tripica. Pirjajte ih da usahnu, ali da zadrže zelenu boju. Zajedno s umakom štapnim mikserom ih usitnite do kreme.
U drugoj posudi skuhajte Vichyssoise (Višisoaz) točno prema linkanom receptu. Nemojte improvizirati, Vichyssoise to ne voli, a ovaj Jedozovno-Bourdainovski recept je savršen. Prije nego dolijete vrhnje (sve ostalo dodajte) u porilukastu kremu dodajte kremu od šparoga i tripice, smanjite vatru, i kuhajte još 10 minuta lagano miješajući. Sada dodajte vrhnje i kuhajte još 5 min. Servirajte toplo, ali ne vruće, uz raženi kruh.
Ovu fotku sam ukrao Jedozovkama kako bih pokazao kako treba izgledati savršeni
Vichyssoise |
Jedne apsolutno savršene janjeće tripice (Uz napomenu da je ovo vrlo, vrlo skromno. hehehe) |
Polaskane smo! <3 Kombinacija ti je divna! :)
OdgovoriIzbriši(Maja)
Hvala.
OdgovoriIzbriši