Sastojci:
-75 dag glatkog brašna
-1 jaje
-30 dag kuhanog slanutka
-3,5 dcl mlijeka
-2 dcl slatkog vrhnja
-40 g kvasca
-50 ml maslinovog ulja
-3 dag maslaca
-20 g soli
Kuhani slanutak štapnim mikserom pretvorite u kašu koju propustite kroz cjedilo. Ljuspice bacite. Slanutku dodajte slatko vrhnje i dobro izmiješajte da se potpuno povežu u kremu. Ovoj kremi dodajte mlijeko i u toj smjesi rastopite kvasac. Zajedno s ostalim sastojcima zamijesite tijesto i pustite ga da udvostruči volumen. Lagano ga premjesite, formirajte pogaču koju stavite dizati na lim od pećnice kojem ste dno namastili maslinovim uljem.
Ovo je najbolje učiniti na 40 C u pećnici. Kada se tijesto udvostruči premažite ga smjesom od rastopljenog mlakog maslaca u kojem ste razmutili jedan žumanjak, pospite mrvljenim vrijeskom i origanom, temperaturu dignite na 200 C i pecite prvo 20 min nakon čega temperaturu smanjite i pecite još oko 30 min na 180 C.
Izmiksani slanutak lakše čete propustiti kroz cjedilo ako mu odmah dodate vrhnje i mlijeko. |
Pogača se diže na 40 C |
Netom pečena nakon 50 min |
Nema komentara:
Objavi komentar